Itt a nyár – újrakezdték a gépírás tanfolyamot a könyvtárban

Nem folytatták, hanem újrakezdték a gépírás tanfolyamot azok a felső tagozatos diákok, akik jelentkeztek az önkormányzat által indított, Kulcs a számítógéphez elnevezésű, oktatást segítő programra. A 20 leckét magába foglaló kurzus célja, hogy a tanulók billentyűkeresés nélkül, időt spórolva tudjanak írni a klaviatúrán, könnyebben boldogulva így az iskolában és utána az életben is.

A fullasztó nyári napok sem szegik kedvüket a gépírás megtanulására vállalkozó fiataloknak a Németh László Városi Könyvtárban. Az önkormányzat oktatást segítő tanfolyama hivatalosan még tavaly októberben elkezdődött, de pár alkalom után jöttek a járványügyi korlátozások és szünetelt a képzés, egészen május közepéig.

Szalai Tünde oktató a Vásárhelyi TV-nek elmondta, nem folytatták, hanem újrakezdték az egészet, mert az ősszel összesen három órát lehetett megtartani és közben történt még néhány váltás is. Két diák kicserélődött és az ismétlés kedvéért is újrakezdték a tanfolyamot.

A 20 leckéből álló, ingyenes kurzuson a 10 résztvevő diák már a nagybetűk írását próbálja elsajátítani. A hatékonyság szempontjából a gyakorlás elengedhetetlen, ezért heti két alkalommal, hétfőn és szerdán is találkoznak a fiatalok oktatójukkal, mert erre a tudásra sokkal könnyebb élőben szert tenni, bár Galambos Diána otthon is szeretett gyakorolni, de most már kezdi megszokni a visszatérő, új személyes jelenléti helyzetet is.

A Kulcs a számítógéphez elnevezésű, kompetenciafejlesztő tanfolyam a felső tagozatos diákok számára nyújt lehetőséget a jobb iskolai boldogulásra, akik ennek a tudásnak a birtokában a munka világában is könnyebben találhatják majd meg számításaikat. A gépírás kurzus iránt olyan nagy az érdeklődés, hogy egy másik csoport is indult a városi könyvtárban.

Galambos DiánagyorsírásSzalai Tünde