Itt a 2024-es Szegedi Szabadtéri programja

Meghirdette 2024-es Dóm téri évadát a Szegedi Szabadtéri Játékok. A Dóm téren a világhírű zongoraművész, Péter Bence nagykoncertje a Szegedi Szimfonikus Zenekarral, a Szabadtéri önálló produkciójában a Rebecca és az Ezeregy éjszaka musicalek, valamint az István, a király rock-opera várja a közönséget – írják sajtóközleményükben.

2024 nyarán négy különleges produkció szórakoztatja majd a 4000 férőhelyes Dóm téri nézőtér közönségét, amelyek között régen várt vendég, újdonság és nagy visszatérő egyaránt megtalálható.

A nagyszabású színházi előadások sorát egy különleges koncert, a Péter Bence Live előzi meg. A csodagyerekből lett YouTube-szenzáció, mára világhírű zeneszerző-zongoraművész a Szegedi Szimfonikus Zenekar közreműködésével lép színpadra június 28-án.

A közönség kitörő lelkesedéssel fogadta az elmúlt évad ősbemutatóját, Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István Ezeregy éjszaka című world musicaljét, ezért a produkció 2024-ben is visszatér, újabb öt előadásnappal.


A következő évad önálló produkciójaként Sylvester Lévay és Michael Kunze musicalremekét, a Daphne du Maurier regényén alapuló Rebeccát mutatja be a Fesztivál. Az eredeti koncepcióban, parádés szereposztással készülő bemutatót július 26., 27., 28. valamint augusztus 2. és augusztus 3. estéjén tekinthetik meg a krimi, a szerelmi történetek és a musicalek kedvelői.


Az államalapítás ünnepét megelőzően, valamint az ünnepi hétvégén pedig Szörényi Levente és Bródy János rockoperája, az István, a király érkezik első szegedi bemutatója után 40 esztendővel a Dóm térre. A Szabadtéri Játékok nézői legutóbbi, 2013-as színrevitele óta várják, hogy újra láthassák hazánk legnagyobb nyári színházi fesztiválján a kultikus darabot, amely ezúttal Novák Péter rendezésében, Tóth Kázmér kifejezetten a Dóm téri nagyszínpad adottságaihoz igazított díszletével, újszerű koncepcióban érkezik a Fogadalmi templom elé.

További információkat a szabadtéri facebook-oldalán találnak.

István a királyszabadtériSzegedi Szabadtéri Játékok