Ismét vonatbaleset történt – ezúttal Tótkomlósnál

Kisbusszal ütközött össze egy személyvonat Tótkomlóson, a Békéssámsoni úti vasúti átjáróban kevéssel dél után, írja a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Drámaian megnőtt a vonatbalesetek száma az elmúlt hetekben, figyeljünk oda még a látszólag kisforgalmú vonalaknál is.

A MÁVINFORM írta, hogy a Mezőtúr–Orosháza–Mezőhegyes vonalon Tótkomlósnál az állomási vasúti átjárónál történt a baleset. A Mezőhegyesről Mezőtúrra 11:32-kor elindult 37315-ös számú személyvonat összeütközött egy személygépjárművel, noha a fénysorompó működött, piros fénnyel villogott. Személyi sérülés szerencsére nem történt.

A vonaton összesen tizennégyen tartózkodtak, míg a kisbuszban csak a vezetője utazott. A tótkomlósi önkormányzati tűzoltók érkeztek az esethez, a mentőket kérték a helyszínre. A vonat utasaiért mentesítő autóbuszjárat érkezett. Azóta befejezték a helyszínelést, Kardoskút és Tótkomlós között 13:50-től ismét közlekednek a vonatok, már nem kell pótlóbusszal utazni. Késésekre még számítani kell, a menetrendszerű vonatközlekedés a délutáni órákban állhat helyre a Mezőtúr–Orosháza–Mezőhegyes vonalon.

közlekedési balesetMÁVvonatbaleset