Ismét Vásárhelyre érkeztek a kisperegi egykori sziámi ikrek

1998. június 5-én születtek Aradon, sziámi ikrekként a kisperegi Szabó ikrek, Melinda és Izabella. A mellkasuknál fogva nőttek össze, szétválasztásuk a Füzesi Kristóf professzor által vezetett orvosi csoport által hatalmas bravúrnak számított, 1998-ban bejárta a világsajtót. 18 éves korukig mindig nyaraltak Vásárhelyen, második otthonukként tekintenek a lányok a városra, így most is szívesen tértek vissza.

Melinda és Izabella 1998. június 5-én születtek. Szívük egy burokban dobogott, és közös volt a májuk is. Romániában nem, Szegeden viszont szerencsére vállalták a szétválasztó műtétet, Füzesi Kristóf professzor vezetésével. A műtét megszervezésében, a szállításban óriási érdemeket szerzett Dr. Kószó Péter és Dr. Pintér Sándor (a Gyermekklinika akkori vezetője) is. a sikeres beavatkozásra 1998 szeptemberében került sor. Az ikrek szétválasztásuk óta rendszeres vendégei voltak Hódmezővásárhelynek, és szerencsére ez, néhány év elteltével, de most sem volt másként.

Szabó Melinda azt mesélte a Vásárhelyi TV-nek, hogy 3-4 éve nem jártak a városban, de mivel nagyon szerettek mindig itt lenni, ezért most augusztus 20-a alkalmából ismét örömmel jöttek, mert úgy érzik, ez a második otthonuk. Ezekben a napokban Mártélyon szálltak meg, és az államalapítás napja alkalmából rendezett ünnepségeken vettek részt. Jelenleg egy autóipari cégnél dolgozik trénerként, és, ahogy édesapjuk is említette, Brigittával együtt most fejezték be az egyetemet menedzsment szakon, most tanulnak is és dolgoznak is. Magyarországon szeretnének dolgozni, valamiféle vezetői pozícióban, amihez remélik, a romániai tapasztalatukat figyelembe fogják venni.

Brigitta (b) és Melinda (j) remélik, hogy tapasztalataikat Magyarországon tudják majd kamatoztatni

Szabó Imre, a gyermekek édesapja ehhez hozzáfűzte, mivel Melinda és Izabella lélekben nagyon szoros kapcsolatban állnak, ezért akár még az is előfordulhat, hogy Brigittával és Melindával együtt mindannyian átjönnek Magyarországra.

Szabó Imréné Zsuzsa, az édesanya takarítónő, Imre pedig ápolási díjat kap, amiért gondozza Izabellát, immár 18 éve. Ők ketten harmonikusan ellátják a hát körüli munkákat, jó és okos gyermek, mondta Szabó Imre. Felesége, amikor a munkából hazaér, főz, és ez is nagyon érdekli Izabellát.

Izabella a ház körüli munkákban segít a családnak

Dr. Berényi Károly is ezt emelte ki visszaemlékezésében a Vásárhelyi TV-nek: noha 2 éves kora után sajnos látszódott, hogy Izabella lassabban fog fejlődni, de többek között a szerető környezet és a vásárhelyi Csodaházban végzett kimagasló fejlesztő munkájának köszönhetően kommunikál a környezetével, mindent megért, alapvetően boldog felnőtt nő, akárcsak Melinda.

Dr. Berényi Károly Varjassy Péter-Métneki Júlia: Egy vagy kettő – Összenőtt Ikrek Magyarországon című könyvét mutatja a Vásárhelyi TV-nek, mely kiválóan illusztrálja, hogy Melinda és Izabella esete szakmai szempontból is híres lett

Kispereg közössége, mesélték a szülők, nagyon figyelmes, a mai napig érdeklődőek és segítőkészek, elsősorban természetesen Izabellával kapcsolatban.

Dr. Berényi KárolyDr. Kószó PéterKisperegnyaralásSzabó IzabellaSzabó Melindasziámi ikrek