Ismét útnak indult a táskás ember

Körülbelül egy-másfél hónapos szünet után ismét útnak indult a 47-es főúton vagy a mellette húzódó kerékpárúton közlekedők réme: a táskás ember. Fotó: Hmvhly Car Life/Facebook.

Aki először találkozott vele, az lesokkolt, aki már többször is, az meg tehetetlenül dühöng. Magunk a laktanyai körforgalomnál akadtunk bele először a kezében táskát cipelő gyalogos férfiba, aki körbe-körbe keringett az azt díszítő virágágyás és a Nepomuki Szent János-szobor körül, majd egyszer csak kilőtt, egyenesen Szeged felé, a négysávos úton.

Másodjára pedig már Tisza-híd algyői oldalán haladtunk el mellette. Akkor sem az algyői oldal kerékpárútján, hanem fenn a négysávos úttest menetirány szerinti jobb oldalán gyalogolt – szélsebesen.

A táskát cipelő férfiről számos bejegyzés született a hmvhely car life Facebook csoportban. Sokan nem értik, hogy a rendőrség miért nem zárja be, de akadt olyan is, aki arról számolt be, hogy a kerékpárúton megijesztett egy asszonyt.

Bár a többség nevet rajta, de azért akadt olyan is, aki leírta, hogy a férfi nem a Szegednél halálos balesetet szenvedett családja miatt járkál (mert nem történt ilyesmi), hanem betegsége kergeti a gyaloglás kényszercselekményébe.

A táskás ember elnevezést nem csak amiatt kapta, mert állandóan egy táskával kezében közlekedik, de azért is, mert ha valaki rászól, hogy menjen le az útról, mert ott ön- és közveszélyes gyalogolni, akkor azzal takarja el az arcát. Beszédét pedig nem lehet érteni.

Megkérdeztük Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányságot, hogy intézkedtek-e már a táskás emberrel szemben, s ha igen mit tehettek.

Azt írták: „Az úton tartózkodás szabályainak megsértése miatt több alkalommal szabtak már ki ellene helyszíni bírságot a járőrök.”

47-es főútautósokgyalogostáskás emberúton