Ismét oltottak a Kovács-Küryben

Január 9-én az első, január 30-án pedig már a második oltást is felvehették a hódmezővásárhelyi Kovács-Küry időskorúak otthonának lakói és dolgozói is. Pénteken összesen 68 injekciót adtak be a szakemberek, ebből 63-an már a második oltásukat kapták és volt 5 olyan kolléga is, aki még csak az elsőben részesült.

Bálint Gabriella a kapcsolatközpont igazgatója úgy fogalmazott a 200 főt ellátó és foglalkoztató intézményben némi biztonságérzetet ad az oltás. Ennek fényében reméli, hogy a jelenlegi 50% körüli átoltottság tovább növekszik majd a Kovács-Küryben is.

Elmondta, mint ahogy az első alkalommal, január 9-én, 53 idős és több mint 10 kolléga részesülhetett a második oltásban. Hozzátette, van 5 új kolléga is aki csatlakozott a mai oltáshoz.

A 200 főt ellátó és foglalkoztató intézményben némi biztonságérzetet ad az oltás, fogalmazott Bálint Gabriella. Ennek fényében reméli, hogy a jelenlegi 50% körüli átoltottság növekedni fog a jövőben.

60-70% kell a biztos védettséghez, mondta Bálint Gabriella. Úgy gondolja, hogy az előttük álló időszak fog majd ebben segíteni. Bízik abban is, hogy országosan minden ember egyre bátrabb lesz látva a második oltások eredményét is, hogy az oltás országos védettséget adhasson. Az intézményvezető abban bízik, hogy hamarosan elérjük az átoltottság meglelő szintjét és a 2021-es nyár már igazi nyár lesz.

Bálint GabriellaKovács-Küry Időskorúak Otthona