Ismét kinyit a legendás szegedi JATE klub?

A kérdőjel egyre inkább kiegyenesedni (vagy ponttá válni) látszik. Mintegy 3 éve zárt be a JATE Klub, lényegében azóta minden évben megígérték a megnyitását. Most úgy tűnik, lehet belőle valami.

A JATE Klub idén ünnepelte, vagyis inkább ünnepelné fennállásának 50. évfordulóját, ám Szeged, nyugodtan mondhatjuk így, legendás éjszakai klubja, ahol a kezdetekben egészen annak első nagyobb átépítésééig még rendszeres színházi előadások is voltak, már három éve zárva van.

A JATE Klub ügye a Szegedi Tudományegyetemen belül jóval több, mint egy vendéglátipari egység kérdése, hiszen az egyetem legtradicionálisabb szórakozóhelyéről van szó.

Magam is jártam 2022 februárjában olyan sajtótájékoztatón, ahol Fendler Judit kancellár kijelentette, hogy a JATE Klub ki fog nyitni. Azóta erről nem érkezett bővebb hír. Hétfőn azonban sajtóbejárás keretében mutatja be Rovó László, az SZTE rektora és Fendler Judit kancellár a felújított(?) klubot. Hogy milyen programokat terveznek, talán majd akkor, ott kiderül.

Dr. Fendler JuditDr. Rovó LászlóJATE Klubszórakozás