Ismét a Hódmezővásárhelyi Box Klub-ból került ki a torna legtechnikásabb versenyzője

A hétvégén Kiskunhalason a XX. Testvérvárosok Kupája Nemzetközi Ökölvívó tornán vendégszerepelt a Hódmezővásárhelyi Box Klub négy versenyzője. 18 egyesület 71 versenyzője jelent meg. Felnőtt kategóriában a vásárhelyi Joó Lászlónak nem jutott ellenfél, ellenben Csuka Eszter serdülő kategóriában brillírozott és elhozta a torna legtechnikásabb női versenyzője címet.

A fiatal versenyző Csuka Eszter, egy súlycsoporttal nehezebb ellenfelét győzte le, 54 kg helyett 57 kb-ban bokszolt. Ezzel a tornát megnyerte, és aranyéremmel térhetett haza, és persze a torna legtechnikásabb női versenyzője címmel, ami tavaly is Hódmezővásárhelyre került, akkor Joó Laci hozta el.

Szintén serdülő kategóriában lépett a ringbe Hegyi Dominik, 35 kg-ban, Vecsési ellenfelével remek bokszot mutattak be, de végül pontozással nem a hódmezővásárhelyi fiú nyújthatta a magasba a kezét. Marton Bence munkáját is kiemelte az edzője, viszont ő a tornán a harmadik helyen végzett.

Kiemelném, hogy mennyire fontos nekünk a testvériség, ezért is jövünk el mindig Kiskunhalasra. A profi gála szervezője Surman Zoltán nagy különleges helyet foglal el a szívemben, mert apukámmal Szalkai Lászlóval nagyon jó kapcsolatot ápoltak

-tájékoztat Szalkai Edina.

A kiskunhalasi tornát tehát színesítette a szombat esti profi bokszgála, ahol a vásárhelyi fiatalok is résztvettek nézőként, ringbe léptek például a Surman testvérek is. A helyszínen volt Erdei Zsolt Madár is, akivel természetesen le is fényképezkedtek a vásárhelyi sportolók.

Erdei ZsoltHódmezővásárhelyi Box KlubmadárökölvívóSzalkai Edinaversenyző