Iskola udvaráról lopott autót a többszörös visszaeső tolvaj

A Kecskeméti Járási Ügyészség többrendbeli lopás bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben, aki egy iskola udvaráról ellopott egy autót, de lopott boltokból, elvitt két kerékpárt és egy autót is feltört.

Az ügyészség által kiadott közlemény arról számolt be, hogy a többszörösen büntetett előéletű férfi 2023. augusztus 27-én, éjjel bemászott egy kecskeméti iskola udvarára. A férfi észrevette az iskola udvarán parkoló autót, amelyben nemcsak az indítókártya, hanem az iskola kapujának távirányítója, illetve a sértett iratai és bankkártyái is benne voltak. Az elkövető a gépjárművel kihajtott az iskolából, majd Lajosmizse és Ócsa felé vette az irányt, ahol több boltban fizetett a sértett bankkártyáival. A vádlott végül Békésszentandrásra ment az autóval, ahol a rendszámtáblákat leszerelte, majd a kocsit hátrahagyta. Az autót a rendőrök lefoglalták és a sértettnek kiadták, így a lopással okozott kár részben megtérült.

Más bankkártyájával fizetés nem volt ismeretlen a férfinak, ugyanis öt nappal korábban, Kecskeméten megtalálta egy nő bankkártyáját és azzal 25 perc alatt 7 különböző üzletben, összesen 33.000 forint értékben vásárolt.

A vádlott 2023 augusztusában a zárak letörése után ellopott két kerékpárt, továbbá 2023. július végén feltört egy autót és elvitte abból a rádiósmagnót, az üléshuzatokat és egy autós gyorsindítót is. Az elkövető rovására még három bolti lopás írható. Első alkalommal egy bolt pultjáról vitt el egy tabletet, a másik két esetben ugyanazon nagyáruházból próbált meg fizetés nélkül kisétálni a táskájába rejtett árukkal. Első esetben még sikeresen, másodszor már a biztonsági őrök megzavarták, ezért csak az összeszedett termékek mintegy felét tudta magával vinni.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő férfit ötrendbeli lopás bűntettével, kétrendbeli információs rendszer felhasználásával, folytatólagosan elkövetett csalás bűntettével, egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettével és lopás vétségével vádolja, és végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta.

autólopásbüntetett előéletlopásügyészségvádemelés