Ingyenes lesz a mártélyi kalandpark

A Bodnár Bertalan központ helyiségeit létszámtól függően, sávos árkategória szerint adják bérbe ezentúl, a mellette lévő kalandparkban viszont eltörlik a belépési díjat. Erről döntött rendkívüli ülésén Vásárhely önkormányzatának közgyűlése.

Elhangzott: bruttó 20 ezer forintért adják bérbe a Bodnár étkezőjét, udvarát. Horváth Zoltán önkormányzati képviselő kifejtette, ez a tarifa abból a szempontból mindenképpen alacsony, hogy jó néhány rendezvényen 70-80 ember vesz részt, de két helyiség összenyitásának köszönhetően nem egyszer volt már 90 fős lakodalom. – A 20 ezer forint nagyon kevés. Egy esküvő előkészületei pénteken elkezdődnek, a 20 ezer forint az azt követő szennyvíz szippantás költségét sem fedezi – érvelt. A bérleti tarifákat ezt követően a létszám függvényében sávosan, egyedileg határozzák meg.

A létesítménnyel kapcsolatban volt még egy javaslat, Kis Andrea alpolgármester felvetette, töröljék el a belépődíjat a kalandparkban, amely – ahogy az ülésen elhangzott – valójában inkább játszótér. A vásárhelyi önkormányzatnak tavaly 475 ezer forint bevétele volt a jegyekből, ennél többe került az ott dolgozók bére. Nem arról van szó, hogy mindig nyitva lesz a kapuja, de a használatért a tavaszi szezontól már nem kell fizetni.

Bodnár Bertalan OktatóközpontkalandparkMártély