Ingyen wifi-használatra alkalmas routert helyeztek ki a Dobó utcán

Ingyen wifi szolgáltatás kerül telepítésre a Dobó-Bibó-Janáky utca kereszteződésében. Korábban a Városháza épületében volt felszerelve az ehhez szükséges készülék, és csak a Kossuth tér környezetében lehetett használni, ezen változtattak most, jelentette be Facebook oldalán Márki-Zay Péter polgármester.

A városvezetés arra gondolt, hogy azoknak kellene ezt a gyors és ingyenes internet-hozzáférést biztosítani, akiknek egyébként az internet szolgáltatás kifizetése nehézséget jelent. Ez a szupergyors, ingyenes internet szolgáltatás tehát, Márki-Zay Péter polgármester meglátása szerint az arra leginkább rászorulókat fogja segíteni. A telepítés amúgy a Szupergyors Internet Program keretében valósult meg.

Mindemellett a polgármester azt is bejelentette, hogy a rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülő gyerekek családjának 4.000 forintos csekkeket juttatnak el, és ezt a napokban postázták is. Ez a csekk, az azon szereplő összeg az idén elmaradó Városi Gyermekkarácsonyt pótolja.

A környéken lakók mindemellett, mondta Márki-Zay, a legnagyobb nyertesei a buszjáratok sűrítésének is. A tervek szerint a közeli Kincses-temetőnél állnak meg majd ezek a járatok. Így a város széléről az összes fontos intézményt el lehet majd érni a busz és a tram-train segítségével.

A november 19-i véleményező ülésen elfogadott lakbér emeléssel kapcsolatban a polgármester elmondta, hogy ez kompenzálva lesz ezen a környéken is, hiszen húsz, bérlakásban lakó családnak havi 10.000 Ft támogatást adnak majd. Ennek szempont rendszere többek között a rezsi állandó fizetése, a környezet rendben tartása, és az, hogy a családok a gyermekeikkel is megfelelően foglalkozzanak.

Márki-Zay Péter szerint Hódmezővásárhely egy összefogó, előítéletektől mentes, szeretetteljes közösség, és a jövőben is annak kell lennie.

Bibó utcaDobó utcarouterwifi