Ingatlanban is utazik már a vásárhelyi dohánykereskedő

Egymilliárdos jegyzett tőkéjű ingatlancég tulajdonosa lett a dohánykereskedelemben jártas vásárhelyi Sánta-család egyik tagja.

A hódmezővásárhelyi Sánta-család átrendezte az Országos Dohányboltellátó mögötti céghálót, miközben megjelentek egy budai luxusvillában is, megcélozva az ingatlanpiacot – számolt be a Privatbankár. A trafikokat ellátó, vásárhelyi székhelyű Országos Dohányboltellátó (ODBE) Kft. háttere idén tavasszal ismét átalakult.

Az állami koncesszióban működő dohányboltellátó mögött a hazai dohánypiac két erős oszlopa, a BAT Pécsi Dohánygyár Kft. és a Tabán Trafik Zrt. áll 49-51 százalékos arányban.

A Sánta-érdekeltség Tabán Trafik kisebbségi tulajdonosa a Ventas Coffee Kft., a többségi pedig a Volante Pro Zrt. A cégháló végén eddig a Tradis Zrt. állt, mint a Volante többségi tulajdonosa. A Tradis Zrt. tulajdonosai pedig Sánta János (Continental Dohánycsoport) és fia, Sánta János István. Most annyi történt, hogy Sánta János István tavaly nyár óta tulajdonosa a Solidium Capital Kft.-nek, amely cég március 20-a óta résztulajdonos a Tradis Zrt.-ben. 

Az ifjabbik Sánta János cége, a Solidium Capital azonban nem csak a dohánypiacon van jelen, hanem már az ingatlanpiacon is. A cég jegyzett tőkéje márciusban 3 millió forintról 47,8 millió forintra ugrott. Március 17-én pedig tulajdonosa lett a Normafa Property Kft.-nek. Ez a cég eleve csak tavaly decemberben jött létre, a jegyzett tőkéje pedig egymilliárd forint, de ennek bejegyzése még januárban történt, amikor az addigi 3 millió forint változott át a milliárdos összegre. A gazdasági portál kiemelte – csak viszonyításképp -: a Garancsi István tulajdonában lévő Market Építő Zrt.-nek is ennyi a jegyzett tőkéje.

A Normafa Property Kft. fő tevékenyége a saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadása. A cég székhelye ugyan Hódmezővásárhely, de van egy fióktelepe a budapesti Lóránt út 7/B-ben a XII. kerületben. Ez egy budai luxusvilla. 

ingatlanOrszágos Dohányboltellátó Kft.