Ismét indult járdaépítés Vásárhelyen

A város és a kivitelezők is kihasználják a jó időt. Közel 15 millióból újulnak meg a járdák. A képen: dolgoznak a Cseresnyés kollégium mellett.

Nem csak a Mária Valéria utca Eötvös és Péczely iskolák oldalán, de több helyen indult el járdaépítés Vásárhelyen. Dolgoznak a kivitelezők a Kinizsi utcán, az Oldalkosár utca Cseresnyés kollégium melletti részén, de a Pál utcai játszótérnél és a Teleki utcai bölcsődénél is.

– A munkálatok közel 700 négyzetméternyi járda megújulását jelenti – mondta Farkas Andrea városüzemeltetési csoportvezető. Hozzátette, hogy az az elképzelés, hogy mindenütt sárga térkőből készüljön el az új járda, kivéve a Mária Valéria utcán, ahol azért fektetnek majd le szürke térköveket, hogy azok színben igazodjanak az egyik oldal színéhez.

A kivitelezők szerződése november 30-ig szól, azaz a hónap végéig be kellene fejezniük a járdaépítéseket. Ha azonban a kezdvezőtlenre forduló időjárás megakadályozza ezt, akkor tavasszal végzik el majd a hátralévő munkát.

Az Interspar háta mögött pedig az átjárást segítő járdaszakaszt építenek, hogy az arra járóknak ne kelljen kerülniük..

A munkálatokra – melyeket három cég is végez egyszerre – a város, saját forrásból, közel 15 millió forintot fordít.

A járdaépítés ezzel nem áll meg a városban, hiszen tavasszal újabb helyszíneken kezdődnek meg a munkálatok. Előbb felmérik a legrosszabb szakaszokat, majd megpróbálják azokat minél előbb rendbe tenni.

járdakinicsioldalkosárteleki