Indul a horgászszezon: idén több újdonsággal is találkozhatnak a pecások

Február végétől tehetnek vizsgát a kezdő horgászok megyénkben is. Csongrád-Csanád megyében 12 helyen van erre mód, de kihelyezett vizsgák is lehetségesek. 2021-től a horgászengedély csak horgász regisztráció után, illetve a horgászkártya kiváltására kötelezettek esetében annak igénylését követően szabályos. A jó idővel egyre nagyobb a forgalom a vásárhelyi horgászboltokban is.

„A horgászok ilyenkor cserélik le a tavalyi eszközöket. A damilokat, horgokat, etetőkosarakat, mindent, ami fogyóeszköz. Sokan ilyenkor vásárolnak új felszerelést, apró alkatrészeket.”

-meséli Czero Horgászboltjában az eladó, Deák Jennifer.

Az idei évben több újdonsággal is találkozhatnak a pecások. Tavaly már működött a MOHOSZ elektronikus rendszere, ez az úgynevezett Horinfó rendszer. Akkor még csak az állami jegyeket adták így ki, az idei évtől már területi jegyeket is ezen a rendszeren keresztül lehet igényelni:

„Ez azt jelenti, hogy ha a horgász bemegy az egyesületébe, akkor kézhez kapja a tagsági díj befizetési után az állami jegyét, ami egyben a fogási naplója is, és elmondja hogy milyen területi jegyet szeretne, és ez a területi jegy elektronikus úton lesz kiválasztva. Újdonság a tavalyi évhez képest, hogy újra kinyitja kapuit a Dobó Ferenc Horgász Egyesület Hódmezővásárhelyen, amely súlyos válságon esett át, 2013-tól folyamatosan estek a mutatói.”

-tájékoztatott Láda Gáspár, a Horgász Egyesületek Csongrád megyei szövetségének elnöke.

Így tehát most már két horgász egyesület között dönthetnek a vásárhelyi horgászok.

A városban sokan vannak, akik régóta szerelmesei ennek a hobbinak, de egyre több a fiatal kezdő horgász is. Vonzza őket a természet szépsége, a nyugalom, és most már a jó idő is.

engedélyhobbihorgász