Ilyenek lesznek majd a vásárhelyi szavazólapok

A Helyi Választási Bizottság több ülésén is átnézte, hogy a június 9-i választásokon a sorsolásnak megfelelő sorrendben szerepelnek-e a jelöltek (és jelölőszervezeteik) nevei a leendő szavazólapokon.

A június 9-i választáson külön szavazólapot kapnak a választók a polgármesterjelöltek, külön a képviselőjelöltek, a korábban a Helyi Választási Bizottság által kisorsolt neveivel. Az a választó, aki felvetette magát valamelyik nemzetiségi névsorba, az azt is megkapja, és mindenki kap egy európai parlamenti választáshoz szükséges szavazólapot. Ez utóbbin nem jelöltek, csak jelölőszervezetek sorrendje olvasható majd.

A vásárhelyiek NEM kapnak szavazólapot a Csongrád-Csanád Vármegyei Közgyűlés tagjainak választásával kapcsolatban, ugyanis Vásárhely, ahogy Szeged is, megyei jogú város.

Így néznek majd ki a szavazólapok választókörzetenként, azaz így hagyta azokat jóvá, a jelöltek sorrendje leellenőrzése után a Helyi Választási Bizottság. Természetesen minden választó megkapja a polgármesterjelöltek, illetve a választókerülete szavazólapját. Érvényes a voksa, ha csak az egyik jelölt neve előtti körben helyez el két egymást keresztező vonalat, azaz egy X-et.

képviselőjelöltpolgármesterjelöltszavazásszavazólapVásárhely