Ilyen lesz a Kossuth téri kávézó

Így néz majd ki, ha áprilisra elkészül. A címlapképen a látványterve.

Folyamatosan nyomon követjük a városi vagy a városban történő beruházásokat, legyen az a Tóth malom utcai útépítés, melyről, itt, itt vagy itt is írtunk, a Varga Tamás Általános Iskola ebédlőjének nyílászáró-cseréje, vagy a honvéd középiskola építésének előkészítése, melyről itt, itt de itt is olvashatnak.

A legnagyobb érdeklődést azonban nem ezek, hanem jól láthatóan a Kossuth téri fejlesztések, munkálatok váltják ki. Érthető, hiszen ezek vannak a leginkább szem előtt. Ugyan úgy tűnhet, hogy aki meg akarja pillantani, hogy áll a kávézó-pavilon építése, az az építési területre nem lát be. De a valóságban igen, belát. Gyalogosan elhaladva nemcsak az épület teteje látható, de azok az építési anyagok is az építmény tövénél, melyek azt bizonyítják, hogy nem álltak le a munkálatok, csak szünetelnek a fagy miatt. Az – egyébként nem olcsó – még fel nem használt – építési anyagok jelenléte pedig az építés folyamatosságát jelzi.

Több olvasónk is érdeklődött: tudjuk-e, hogy fog kinézni. Ezért elkértük a városházától a látványtervet, amely címlapképünkön látható.

Az új kávézó és pavilon elkészítéséről a város az Ép-Ker Expert Kft-vel kötött szerződést, miután a budapesti székhelyű cég adta a legolcsóbb ajánlatot, 38 millió forint + ÁFA értékben. A bontással és az építéssel 6 hónap alatt kell elkészülniük, azaz idén áprilisban már állnia kell az épületnek.

HódmezővásárhelykávézóKossuth térvásárhelyi hírek