Így fog elköszönni a közönségtől a Végletek: a technika segítségével néhai gitárosuk is velük zenél majd

22 éve zenélnek együtt a hódmezővásárhelyi Végletek együttes tagjai. Tavaly nyáron azonban úgy döntöttek, a gitárosuk, Horváth László, „KacsaLaci” halála után, hogy nem folytatják tovább a munkát. A közönségtől egy búcsúkoncerttel köszönnek el, méghozzá nagyon különleges módon, egy korábbi koncertet játszanak majd újra, amelyben a technika segítségével néhai gitárosuk is velük fog zenélni.

A szólógitáros halála után, a Végletek együttes tagjai egyöntetűen úgy döntöttek, hogy nem folytatják tovább a közös munkát. A barátság még a zenélésnél is nagyobb összetartó erő volt,  emiatt is döntöttek úgy, hogy egy koncerttel méltóképen búcsúznak KacsaLacitól és a közönségtől:

A legutolsó koncertünket fogjuk újra játszani, amit a körülmények miatt online tartottunk meg. Úgy fogjuk kivitelezni, hogy Laci velünk lesz, mert ezt akkor nem csak képben, hanem hangban is rögzítettük.

mesélte Török Laci, a zenekar basszusgitárosa.

A búcsúkoncertre tavaly novemberre volt már egy tervezett időpontjuk a srácoknak, azonban a vírushelyzet közbeszólt. Most úgy gondolják, hogy tavasszal, vagy nyáron tudják megtartani az eseményt, mert mindenképpen élőben szeretnének elköszönni a közönségtől.

Nagyon készülünk arra, hogy méltóképp köszönjük el a mi zenénket szerető emberektől. Míg élőben az ember azonnal a másik után tud fordulni, ha valami nem úgy sikerül, ez most nem tud így működni. Nekünk mindenben követni kell KacsaLaci zenei dolgait. Technikailag ezt úgy tudjuk megoldani, hogy ki lesz hangosítva Laci hangsávja.

-ismertette a megoldást Török Laci.

A Youtube-on elérhető a koncertanyag

A zenekar a búcsúkoncertig sem hagyja magára közönségét. A Végletek 20 éves évfordulóján készült akusztikus koncertanyagot már feltöltötték a legnagyobb videó megosztó portálra.

búcsúkoncertgitárosKacsaLaciVégletek