Így érdemes

„Az abortuszról nehéz érzelmek nélkül beszélni, mégis szinte csak így érdemes” – mondja Földi-Kovács Andrea, a HírTV műsorvezetője az Axióma abortuszellenes videójában. Jó. Ellenzik az abortuszt, rendben. Elmondja sok ember, sok szervezet újra és újra, igyekszik szemléletformálás címén bűntudatot kelteni, de ez nem nagyon visz előre.

Ha tényleg tenni akarnak a sok abortusz ellen, akkor ahhoz az kellene, hogy a konzervatív kormányok (és az egyházak) ne akadályozzák világszerte a fogamzásgátlás széleskörű terjesztését, vagy azt, hogy a társadalombiztosítás állja a fogamzásgátlást, ezzel ugyanis kategóriákkal vissza lehetne vetni a nem kívánt terhességek számát.

Az iskolákban normális szexuális felvilágosítás kell, akár óvszert is lehet osztani, és nem pedig prűd és szőnyeg alá söprő módon tabusítani az egészet, aztán hüledezni a sok abortuszon.

Emellett konzervativizmus címszó alatt talán nem kéne a 21. században tabusítani a szexualitást és akkor a fiatalkori terhességeket nem vetetnék el a szülők megvetésétől és haragjától való félelemben, hanem normálisan örökbe lehetne adni.

Ja, és a videó készítője mikor járt utoljára állami nevelőintézetben?

abortuszFöldi-Kovács AndreakonzervativizmusVideó