Így élték át a vásárhelyiek a vasárnap esti felhőszakadást – képek és videó

Ma reggelig több, mint harminc segélyhívást kaptak a tűzoltók Vásárhelyről a vasárnapi vihar után. Fák dőltek ki, s még olyan utcákban is vastagon állt a víz, ahol egyébként nem is szokott. A tram-train is volt, hogy csónakként közlekedett.

– Nem vettük komolyan, hogy dörög az ég és az épületektől nem is láttuk a felhőt. Így meglepetésként ért a felhőszakadás, s pillanatok alatt bőrig áztunk – idézte fel Kis Mihály a vasárnap este felhőszakadást. Azt mondta, hogy ráadásul a Pálffy utca azon részén ázott bőrig, ahonnét, jó időben tíz perc alatt hazabiciklizik. Most is igyekezett volna, de egy hatalmas fa keresztbe dőlt az úton.

– Úgy kopogott az ajtón a jég, mintha kavicsokkal dobálták volna. Amikor kinéztem az ablakon, azt hittem, nem jól látok, a kapunál vastagon állt a jég – mondta a Susán egyik csendes utcájában lakó Kelemen Éva.

Az autósok is meglepő helyen gázoltak nagy vízen keresztül, többen a Tornyai múzeum Deák Ferenc utcai új épületénél lepődtek meg a látványon.

A tram-train pedig ezúttal hajóként gázolt át a sínen hullámzó vízen a Hősök terén.

Több helyen is a kidőlt fák zárták el az utak forgalmát, két esetben az épületeket rongálták meg, két helyen pedig a parkoló autókban okoztak károkat a kidőlt fák. Volt, ahol a lehasadt ágak a távvezetékekre szakadtak, de a városi kórház parkolóját is elzárta egy nagy méretű, kidőlt fa. Este hat órától több város hivatásos és önkéntes egységei folyamatosan dolgoztak a viharkárok felszámolásán. Címről címre haladva a hódmezővásárhelyi, a szentesi és a szegedi hivatásos egységek végezték a műszaki mentéseket, munkájukat a mórahalmi, a mártélyi és a maroslelei önkéntes tűzoltók is segítették. Személyi sérülésről nem érkezett hír a katasztrófavédelem főügyeletére – közölte a katasztrófavédelem.

A felhőszakadás – információnk szerint –  Mártélyt elkerülte, ahogy a szegediek sem kapták a nyakukba.

felhőszakadásriasztástramtrainVásárhely