Igény szerint kinyitják a vásárhelyi óvodákat

Jelenleg öt tart nyitva, de ez a szám bővül, ha a szülők vissza szeretnének menni dolgozni.

– Az utóbbi napokban érezhetően megugrott az óvodák és bölcsődék iránti igény, 1-2 héten belül elérhetjük a létszámmaximumot – mondta egy riportban Márki-Zay Péter. A témáról Vásárhely polgármestere a Partizán műsorában is beszélt.

Arról, hogy ötfős csoportokban lehetnek az intézményekben a dolgozni járó szülők kisgyermekei, írtunk. Az önkormányzat a Facebook oldalán arról tájékoztat: városunkban most az Oldalkosár, a Magvető, a Nádor, a Malom és az Oldalkosár utcai intézmények vannak nyitva, de igény szerint pár napon belül újabbakat is nyitnak. A műsorban Szombathely polgármesetere, Nemény András hasonló helyzetről számolt be: a szülők visszatérnének munkába, de a biztonság érdekében nem szeretnék az idős nagyszülőre bízni a kisgyermekeket, a vasi megyeszékhelyen az összes óvodát kinyitják.

A műsorban egyéb témákat is tárgyaltak. Márki-Zay arról beszélt: ha nem hoznak helyben nagyon komoly intézkedéseket, a kormányzati elvonások miatt augusztusban nem tudna bért fizetni az önkormányzat. Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere szerint a vírusjárványra hivatkozva elvont önkormányzati pénzek állami szinten fillérek, a településeket viszont bedönthetik.

Karácsony GergelyMárki-Zay PéterNemény András