Igazi kertmozi-élményt hozott Kecskés Fanni a Kossuth térre

A Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje az 1-es körzetben, Kecskés Fanni és segítői szervezték meg a péntek esti kertmozit a Kossuth téren. Az esemény, – ahol először a Szaffi című rajzfilmet, majd az Esti mesék című családi filmet vetítettek le, – igazi közösségi élmény volt mindenkinek, aki eljött.

Piknikhangulat lengte be tegnap kora este a Kossuth tér Fekete Sas felőli füves részét, ahol a kiterített pokrócokon sok gyerek és szülő várta a szabadtéri filmvetítést némi rágcsa, szörp – na meg jó hangulat – kíséretében.

Az eseményt Kecskés Fanni szervezte, aki az MMM belvárosi képviselőjelöltje, de ott voltak többen mások is Márki-Zay Péter csapatából.

– Mindenképpen akartam egy olyan programot, ahol a közösséget tudjuk építeni, leginkább családoknak szóló programot. Egy piknik és a kertmozi tűnt a legjobb ötletnek. Itt tudnak közben rágcsálni, beszélgetni, italt fogyasztani, a gyerekek pedig játszani – nekik csillámtetkót is készítünk, ha szeretnék – mondta el hírportálunknak Kecskés Fanni.

A rendezvény elején rövid köszöntőt mondott Márki-Zay Péter is. Elmondta, a kultúráért felelős alpolgármester, Gyöngyösi Ferenc a Kultúr-tér elindításával már tavaly előtt is ingyenes programokat szervezett ide a térre. – Örülök annak, hogy megint lehet itt piknikezni, elfoglalták a gyerekek, a családok a Kossuth teret – fogalmazott az MMM polgármesterjelöltje.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy szombaton este folytatódik a múlt hétvégén elkezdődött, a város által szervezett Kultúr-tér programsorozat, amelyre mindenkit szeretettel várnak.

Gyöngyösi Ferenctől a piknikezők ezután megtudhatták, hogy Sövegjártó ÁronVers mindenÁron” programjával érkezik szombaton 18:30-tól – iskolásoknak segít verseket megérteni, nagyon színvonalas műsorokat szokott adni. Este 20 órától pedig Járai Márk, a Halott Pénz énekese ad akusztikus koncertet a téren. Azt is elmondta, az idei Kultúr-tér rendezvényekre szeretnék visszahozni a tavaly előtti piknikhangulatot filmvetítésekkel egybekötve. De felhívták a figyelmet az egy hét múlva kezdődő Sörfesztiválra is, illetve a vasárnapi népkerti Gyereknapra, ahová főként a családokat várják.

Gyöngyösi FerencHódmezővásárhelyKecskés FannikertmoziKossuth térkultúr-térMárki-Zay PéterMindenki Magyarországa MozgalomMMMpiknikVásárhely