Idő előtt csanádosította a nevét a megyei katasztrófavédelem

Úgy módosította a megye névváltásának megfelelően a weboldalán a nevét a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján Csongrád-Csanád Megyeire, hogy a névváltás jogi háttere nem lett még átvezetve – ez derül ki a Lánglovagok.hu portálnak a Belügyminisztérium által küldött válaszból.

Ahhoz ugyanis, hogy átnevezzék a szervet, módosítani kell annak Alapító Okiratát, ahhoz először pedig a katasztrófavédelmi szervek jogállását meghatározó jogszabályt kell módosítani. A névváltás által generált számos más törvényi korrekcióval együtt ez jelenleg a szakmai koordináció szakaszában van.

Ugyanakkor a belügy válaszában azt is hozzátette, hogy nem nagy gond, ha a weboldalán már idő előtt az új nevüket tüntetik fel, mivel az a lakosságot tájékoztatja, nincs jogi hatása. A portál egyébként a cikk szerint azért a belügy közlését idézi, mert a megyei katasztrófavédelmet nem érték el. Mi is feltettük nekik ezzel kapcsolatos kérdéseinket, ha választ kapunk rájuk, frissítjük a cikket.

Frissítés:

Kaptunk választ, szó szerint ugyanazt, mint a Lánglovagok portál a Belügyminisztériumtól. Ebben ugyanúgy leírják, hogy a névváltozáshoz kapcsolódó kormány- és miniszteri rendeletek módosítására a szakmai koordináció szakaszában van, a módosított rendeletek kihirdetése a kormány döntése után fog megtörténni.

Csongrád megyeCsongrád Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságCsongrád-Csanád megyeCsongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságKatasztrófavédelemnévváltás