Idén nem lesz békemenet március 15-én

Ezt közölte Csizmadia László, a CÖF-CÖKA kuratóriumának elnöke az RTL.hu-val. Idén inkább a forradalom hőseire emlékeznek.

Az RTL.hu kérdésére Csizmadia László azt mondta: „nem tervezünk Békemenetet, célunk az 1848-as forradalom hőseire emlékezni, hálánkat leróni nemzetünk megmaradását szolgáló tetteikért.” Ez nem azt jelenti viszont, hogy azt egy későbbi időpontban nem tartják meg, hiszen hozzátette: „a Békemenet időpontját a magyarországi és nemzetközi eseményekhez igazodva, szellemi honvédőink javaslatára fogjuk meghatározni”.

Ha békemenet nem is lesz, Orbán Viktor miniszterelnök ezúttal a tavalyival ellentétben nem vidéken, hanem Budapesten tart beszédet, méghozzá a Nemzeti Múzeum előtt 10:30-tól.

Magyar Péter pedig, Varga Judit ex-férje – aki a NER-től eltávolodva, a rendszerben betöltött pozícióiról lemondva az utóbbi hetekben kormány- és rendszerkritikus posztjairól, interjúiról vált ismertté – március 15-én 15 órától hirdette meg egy „harmadik erő” zászlóbontását Budapesten, az Andrássy úton.

BékemenetBudapestCÖF-CÖKACsizmadia LászlóMagyar Pétermárcius 15.Orbán Viktor