Idén is ebédet hozott karácsonykor az önkormányzat a hajléktalanszálló lakóinak

Karácsony napjaiban hagyomány, hogy a város polgármestere és az alpolgármesterei egy ebéddel ajándékozzák meg a Badalik Bertalan Szociális Szolgáltató által működtetett hajléktalanszálló lakóit. Idén sem volt ez másként.

Az ebéd előtt Bajnai István, a Szent István király Plébánia plébánosa köszöntötte az otthon lakóit, és az esemény kezdetén egy kis édességet, egyházi kalendáriumot adott át, valamint egy skandináv vallási mesét olvasott fel, melynek aktuális mondanivalója, hogy mindig van remény.

A történetválasztás karácsony táján nem/sem véletlen, hiszen most is volt olyan bentlakó ember, akinek elfogadták a kérelmét önkormányzati lakásra, két év után végre ő is ingatlanhoz juthat, mint piaci alapon bérlő.

Bajnai István bejelentette azt is, hogy a tervek szerint a hajléktalanszállón kialakítanak egy olyan szobát, ahol akár istentiszteletet, összejöveteleket is lehet tartani azoknak az embereknek, akik ezt igénylik, folytatva egy korábbi hagyományt, amikor ezt a szolgálatot a Domonkos Nővérek látták el.

Idén az önkéntesek, köztük Bajnai István mellett a polgármester, helyettesei is segítettek abban, hogy valódi karácsony legyen a legrászorultabb emberek számára is. Ezúttal töltött káposzta és bejgli került az asztalra. A mostani ebédet egy magánszemély ajánlotta fel, aki azonban anonim kívánt maradni.

Az önkormányzat szilveszterkor is meglátogatja a szálló lakóit.

.

ételosztásGyöngyösi FerenchajléktalanszállóMárki-Zay Péter