HVSC győzelem a bajnoki nyitányon

Budapesti ellenfele az előző idényben épp a vásárhelyiek előtt végzett, ám ezúttal, a 2022/23-as OB I/B-s férfi vízilabda bajnokság nyitó fordulójában sikerült borítani a papírformát, s mindhárom pontot elhozta a fővárosból a HVSC.

Fordulatos mérkőzést játszott egymással a két gárda, a legelején a vendégek, a találkozó derekán a házigazdák vezettek. A harmadik játékrész utolsó percében kétszer is betaláltak Szabó Tamás tanítványai, megfordították az állást, s ezt a fordulópontot már nem tudták lereagálni az angyalföldiek.

Angyalföldi Sportiskola DSE – HVSC 9-11 (2-2, 2-2, 2-3, 3-4)

Szabó Tamás vezetőedző: „Nem volt optimális a felkészülésünk a bajnoki rajtra, későn állt össze a végleges keret, illetve nagyon keveset tudtunk együtt gyakorolni. Ennek megfelelően úgy éreztem, hogy csak akkor van esélyünk jó eredményt elérni az ASI ellen, ha szívvel lélekkel játszunk és mindenki alázatosan teszi a dolgát, maximális fegyelemmel. Ez így is történt, a fiúk mindent beleadtak, kisegítették egymást védekezésben, blokkjaink stabilan álltak a lábukon, illetve remekül semlegesítettük ellenfelünk veszélyes játékosait. Nagyon örülök ennek a győzelemnek a kimondottan jó erőkből álló angyalföldiek ellen. Minden játékosom dicséretet érdemel. Dolgozunk tovább, hogy minél előbb összeálljon a csapat!”

HVSCOB I/Bvízilabda