Ha stabilabb kerete lenne a HVSC-nek, előrébb tudna lépni

Jelentősen átalakult a HVSC OB I/B-s férfi vízilabda csapatának kerete. Három hét múlva kezdődik a bajnokság.

A fél csapat távozott Vásárhely másodosztályú férfi vízilabda csapatától. Katona Péter Békéscsabára ment edzősködni, Kátai-Benedek Máté abbahagyta, Palotás Sámuel és Szőke Xavér távozott, míg Szpornyi Armand Szegedre igazolt az SZVPS OB II-es csapatába – tudtuk meg Szabó Tamás vezetőedzőtől. 
Az érkezők oldalán három szentesi fiatal – Kürti-Szabó Máté, Tóth Bence és Petróczi Botond – kettős igazolással szerepelhet a HVSC-ben. Badó Ádám Amerikából tér vissza, Kovács Dávid pedig Invictusból jön Vásárhelyre. Szécsi László játéka munkahelyi elfoglaltsága miatt kérdőjeles. 

– Felkészülési tornán nem tudtunk részt venni, a nyári alapozás edzéslátogatása is foghíjas volt. A mezőny nagyon átalakul az OB I/B-ben. Az elmúlt idényben a 10. helyen zártunk úgy, előttünk lévő vetélytársakat is sikerült olykor-olykor legyőznünk. A tavalyinál jóval kiegyenlítettebb lesznek az erőviszonyok. Ha stabilabb kerettel rendelkeznénk, előrébb tudnánk lépni, de ehhez a mostaninál erőteljesebb anyagi háttérrel kellene rendelkeznünk. Mivel a szeptember 17-i bajnoki rajt előtt egy héttel zárul az átigazolási időszak, nyitott szemmel járunk, mert egyes posztokon szükségünk lenne további erősítésekre – mondta lapunknak a szakvezető.  

HVSCOB I/Bvízilabda