Huszonnyolcan keresték fel a mai polgármesteri fogadóórát

Ennyien utoljára a rezsicsökkentés megszüntetése után kértek segítséget Márki-Zay Pétertől. Most alig akadt valaki, aki szociális vagy lakhatási ügyben kereste volna fel.

Építeni szeretett volna egy asszony egy kisebb épületet a Kiserdősor és a Tóth malom utca közötti területen. Ez ügyben már e-mailt is írt a polgármesternek és a főépítésznek, ma azért kereste fel Márki-Zay Pétert fogadóráján, hogy megtudja, hogyan halad ez az ügy. A polgármester felhívta telefonon Sebestyén Tibor főépítészt, kihangosította a hívást, így az asszony mindent megtudott, amit csak lehetett.

Ez persze csak az egyik olyan ügy volt, melyben a vásárhelyiek segítséget kértek a városvezetőtől, aki intézkedett, ha az városi hatáskörben volt, ha meg nem akkor katalizátorként próbált meg segíteni.

Ma egyébként minden eddiginél többen, összesen 28-an keresték fel városházi fogadóóráján. Ennyien utoljára a rezsicsökkentés kivezetése után kértek tőle és a várostól segítséget.

– Meglepő vagy szokatlan módon nem a szociális segélykérelmek vannak túlsúlyban, hanem az ennél bonyolultabb történetek: ingatlannal, helyi építési szabályzat módosítással, közös képviselő lelépett a pénzzel, ezt hogyan lehet megoldani. Olyan is felkeresett, aki két évvel ezelőtt kapott egy kormányhivatali határozatot, amelyben ingatlan felújítására kötelezté és most kapta meg a számláját. Azaz ma olyanokon próbálunk segíteni, akinek egyéb jogi, bürokratikus problémái vannak vagy az önkormányzattal vagy nem velünk, hanem mondjuk a földhivatallal. Az utóbbi esetben csak tanácsadással tudunk neki segíteni – sorolta az ügyeket Márki-Zay Péter.

Akadt olyan ügyfél is, aki azért fordult a városvezetőhöz, mert emléktáblát szeretne állítani az 1956-ös Melbournei Olimpián csapatban bronzérmet, míg egyéniben 5. helyezést szerzett, vásárhelyi születésű Gyuricza József tőrvívónak. És volt olyan biogazdálkodó, aki a klímaváltozás miatti helyi problémákat és a vízmegtartás érdekében végzett civil erőfeszítéseket említette.

A fogadóóra sorszámait reggel 8-tól a városháza portáján osztották és 9 órára a fogadóóra kezdetére ki is adtak 28-at, azaz betelt a létszám.

HódmezővásárhelyMárki-Zay Péterpolgármesterio fogadóóravásárhelyi hírekvásűrhely