Húszéves a Nyugdíjas Lakópark

Fennállásának húszéves jubileumát ünnepelte a Nyugdíjas Lakópark. Iskolások és szépkorúak tették valóban ünnepivé az alkalmat.

Hétfő délelőtt a lakók és meghívottjaik közösen ünnepelték a Nyugdíjas Lakópark 20 éves születésnapját. Márki-Zay Péter köszöntőbeszédében elmondta, hogy élete első húsz évében az ember egészségének csúcsán jár, utána kezdi érezni azt hogy itt fáj, az nem működik már rendesen, és ez a lakópark esetében is éppen így van. Mostanra jutott el a lakópark oda, hogy a gyerekbetegségek után a komoly problémák is jelentkeztek.

Ebből számosat sikerült az idei évben megoldani: például a pihenőliget hídját felújították, de lakásokat és járdákat is. Az idei esztendő különlegessége, hogy év végéig 20 százalékos kedvezménnyel lehet beköltözni az üresen álló lakásokba.

Az eseményen valóban különleges programot, egy klasszikus Betlehemest adtak elő a Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskola diákjai.

A Szépkorúak Tánccsoportjának tagjai is felléptek, igazán inspiráló előadásukkal megmutatták, hogy a vásárhelyi szépkorúak milyen aktívak tudnak lenni.

Az eseményen felszólalt Karasz Éva is, aki az elsők között költözött be húsz évvel ezelőtt a Nyugdjjas Lakóparkba. Elmondta, hogy az elején nagyon nehezen keltek el a lakások, mert elterjedt az a hír, hogy ez egy öregotthon. Amikor sikerült helyre tenni ezt az információt, utána már szinte végig teltházzal működött a lakópark. Karasz Éva azt mondta, élete legjobb döntése volt a beköltözés, mert két, számára nagyon fontos dolgot talált meg itt, a nyugalmat és a biztonságot. „Ha van hozzá egy kis egészség is, akkor nem lehet semmi probléma” – mondta.

Az elsők között beköltöző Éva arról is beszámolt, hogy milyen közösségi élet folyik a lakóparkban. Megalakítottak egy olvasókört, a vásárhelyi hagyományoknak megfelelően, rendszeresen közösen ünneplik a születés- és névnapokat. Kéthetente társas-ebédeket szerveznek, az önkormányzat által felállított sütögetőt is rendszeresen használják. Kihangsúlyozta, hogy a lakóparknak köszönhetően a pandémia időszakát is könnyen vészelték át, hiszen ha nem is tudtak közösségi rendezvényeket szervezni, minden nap sétálhattak nagyokat a lakópark területén.

Karasz Éva azt is kiemelte, hogy nagyon fontos a békesség, hogy elfogadják egymást és dolgozzanak a közös nyugalom és békesség érdekében.

Berényi Károly alpolgármestert is felkérték egy rövid köszöntőre, aki elmondta, hogy számos testvérvárosi delegációt és vendéget vezettek körbe a lakóparkban az évek folyamán és mindenki megállapította, hogy egy valódi ékszerdoboz a hely. Jó egészséget kívánt ő is e „gyöngyszem” lakóinak.

Berényi KárolyévfordulóHódmezővásárhelyMárki-Zay PéterNyugdíjas Lakóparkünnepség