Húszan kértek ma segítséget Márki-Zay Pétertől

A polgármesteri fogadóórát felkeresők zöme szociális, illetve lakhatási helyzete miatt fordult a városvezetőhöz.

– Felhívtuk mindenki figyelmét a lakáspályázatokra, melyek a jövő héten jelennek meg a Vásárhelyi Valóság lap oldalain. Mindenki bátorítunk arra, hogy pályázzon. Remélem, hogy ma sokaknak tudtunk segíteni, részletfizetés lehetővé tételével vagy akár egy-egy élelmiszercsomaggal – összegezte Márki-Zay Péter.

– Sokszor olyan ügyekkel is felkeresnek, mely nem hozzánk tartozik ugyan, de kérik a jogi tanácsadásunkat, segítségünket. Ma egy olyan édesapa is ezt tette, akinek a hibájából késett áhítatról a gyermeke, akit emiatt évismétlésre akarnak buktatni az iskolájában – mondta a polgármester.

Márki-Zay Péter azt is hangsúlyozta, hogy rengetegen érdeklődtek a fecskelakásokkal kapcsolatban. A pályázat részleteit ma tették közzé.

– A Lakásügyi Társadalmi Testület fogja eldönteni, kik azok a tisztes jövedelemmel rendelkező 35 év alatti fiatal, lehetőleg gyermeket nevelő családok, akiket a város a Csengettyű közi 2-3 szobás lakásokkal fog tudni támogatni. Most 8 lakást pályáztatunk meg, ezeket március 13-14-én lehet megtekinteni – tette hozzá.

A fecskelakás pályázatokról még márciusban döntés születik, s akik nyertek, március végén, április elején már be is költözhetnek. A fecskelakások száma a felújítások után húszra emelkedik.

fecskelakásfogadóóraHódmezővásárhelyMárki-Zay Péterpolgármestervásárhelyi hírek