Húsz év után újra kifestik a gyermekkönyvtárt

A fűtési időszak alatt újul meg a gyermekkönyvtár összes helyisége, köszönhetően Fejes Péter és Mester János városatyák 6 milliós hozzájárulásának. Nem csak a falakat festik újra, de a beázott mennyezet is megújul. És a könyvtár más részeiben is.

Fokozatosan újítja fel a Németh László Városi Könyvtár épületrészeit a város. Tavalyelőtt a tetőt fedték újra, tavaly a tetőtérben dolgoztak, akkor harminckét tetőablakot cserélve hőszigeteltre. A munkálatok nem álltak meg, ez év elején – a fűtési időszakra az olvasóterembe költöztetett – gyermekkönyvtár helyiségeit hozzák rendbe. A munkálatok jelenleg is zajlanak. Köszönhetően annak, hogy Fejes Péter és Mester János képviselői alapjukból összesen hatmilliót ajánlottak fel erre a célra.

Folyik a munka. A fűtési idény végére befejezik

A felújítás – tudtuk meg Molnárné Kőfalvi Ágnes műszaki ellenőrtől – idén január első heteiben meg is kezdődött, miután tavaly az utolsó negyedévben a város árajánlatokat kért a munkálatokra. – A gyermekkönyvtári szárnyban 15-20 éve volt az utolsó festés. Amikor két évvel ezelőtt ezen rész födémét javítottuk, akkor derült ki, hogy korábbi ázások miatt a vakolat is sérült. Úgy is kértük az árajánlatot, hogy abban benne volt a gyermekkönyvtár teljes belső, a felnőtt könyvtári rész és az előadóterem beázásai, illetve a tetőtéri irodakomplexum teljes festése – tette hozzá.

A legelőnyösebb, 6 milliós, ajánlatot a Hódmezővásárhelyi Működtető és Szolgáltató Nonprofit Zrt. adta, így az végzi a kivitelezést. A festést a jelenleg üresen álló gyermekkönyvtárban kezdték meg, ahol a mennyezetet is újra készítik. A munkálatokkal a kivitelezőnek április végére, azaz az idei fűtési idény végére kell elkészülnie.

Egészen jól elhaladtak

Nincs hír az új könyvtárépületről

Négymilliárd forintért épülhet kormányzati támogatásból az új könyvtár, levéltár és tudásközpont épülete a Modern Városok Program részeként – jelentette be a vásárhelyi közgyűlésen Orbán Viktor 2017 májusában, amikor több más fejlesztést, így a laktanyáét, a középiskolák felújítását és a tram-train megépítését is megígérte.

Az akkori tervek szerint a tudásközpont a Kossuth téren, részben a Sarokházcukrászdának is hely adó lakóház helyén épült volna meg. A vásárhelyiek nagy megrökönyödésére.

A 2019-es helyhatósági választás után a közgyűlés a Rózsa és a Tóalj utcák sarkánál álló zöld mezőn jelölte ki a helyét. Ott azonban épület ma sincs, nem véletlen: a kormány erre a célra (sem) utalt a városnak egy huncut fillért sem.

fejesfelújításfestésKönyvtármester