Húsos tarhonya után fagylalt volt a csemege a vasárnapi ételosztáson

Száz adag helyben fogyott el, háromszázat pedig házhoz szállítottak Vásárhelyen és a városkörnyéki tanyavilágban az önkéntesek.

– Bárhol, a város bármelyik részén rendeztek eddig ingyenes ételosztást és mindegyiken ott voltam és most is itt vagyok – mondta Pauli Ferenc , aki valamivel több, mint hatvanad magával ma délben a Klauzál utcai Szabadság Olvasókörben rendezett ételosztáson is kanalat ragadott. – Rászoruló vagyok, kevés pénzünk van, ezért jövök. Eddig csupa olyan ételt osztottak, mely ízlett, de a társaság is jó, szuper minden – tette hozzá.

Töretlenül folytatódik a Mindenki Magyarország Mozgalom, a Minden Fiatal Magyarországa és a Tiszta Vásárhelyért Egyesület tavaly januárban kezdett ételosztás sorozata. A mai ételosztás előtt is ingyenes ruhaosztás volt, azaz mindenki szabadon válogatott a kitett adományruhák közül.

A most is Czeller Éva által főzött húsos tarhonyát ezúttal is előbb azoknak merte a Márki-Zay Péter által tartott tányérba Sípos Róbert, akik helyben fogyasztották el, majd miután mindenki enni kezdett, azok kapták meg, akik haza akarták vinni az ételt.

Az ételosztás csemegéjét, a fagylaltot Tolnai Imre ajánlotta fel. – Világéletemben próbáltam segíteni az embereknek, s ha tehetem most is bármikor megteszem, az sem probléma, ha ezt a segítséget sosem kapom vissza. És látom a városban és az országban is nagyon sok a rászorult – árulta el azzal, úgy gondolta, az egygömbös fagyival örömöt okoz az ételosztáson megjelenteknek.

És okozott is, hiszen a műanyag tégelyben lévő finomságot mindenki boldogan kanalazta ki.

– Változatlanul komoly az érdeklődés az ételosztások iránt, s bennünket az is lelkesít, hogy továbbra is nagyon sok a felajánlás, vannak lelkes emberek – ahogy a fagylaltot felajánló vállalkozó vagy Varga Gábor, aki rendszeresen itt ebédel az ételosztásokon, s aki tízezer forintos támogatást adott kenyérre. Mindkettejüknek és az önkénteseknek is nagyon köszönjük a felajánlásokat, és külön az ételt Czeller Évának, aki a mai születésnapján is megfőzte az ételt – mondta Márki-Zay Péter. Azt is elmondta, hogy 300 adagot ma is kivittek a rászorulóknak, míg 100 adag helyben, az ételosztás helyszínén fogyott el, ebből 70-et helyben ettek meg, a 30 adagot pedig hazavittek.

ételosztásHódmezővásárhelyMinden Fiatal MagyarországaMindenki Magyarországa MMozgalomTiszta Vásárhelyért Egyesület.vásárhelyi hírekvásárhey