Hosszabításban nyert a Kosársuli

Megvan a második Vásárhelyi Kosársuli-győzelem az NB I/B Zöld csoportjának 2023/2024-es szezonjában: Vuk Pavlovic csapata péntek este hosszabbítás után győzte le az újonc Százhalombattát, így hazai pályán immár kettőből két sikernél tart – adta hírül a csapat.

Vásárhelyi Kosársuli-Százhalombattai KSE 72-70 – hosszabbítás után (11-15, 17-16, 19-20, 17-13, 8-6)
NB I/B Zöld csoport, 5. forduló. Hódtói Sportcsarnok, 300 néző. Vezette: Téczely, dr. Danka, Nagy.

Kosársuli: Borbáth 9/3, Balogh 10/6, Pinnyey 10, Bálint 13, Megyesi –
Cserék: Kelemen 14/9, Knyur 6, Kass 5/3, Bősz 5/3
Vezetőedző: Vuk Pavlovic

Százhalombatta: Kövér 7/6, Rácz 2, Kovács 24/9, Tóth 4/3, Láncos 9
Cserék: Várbíró 15/6, Seregély 6/6, Molnár 3/3, Montai -, Bene –
Vezetőedző: Drevenka Dávid

Vuk Pavlovic:

Gratulálok a csapatomnak és a Százhalombattának is, nagyon izgalmas mérkőzést játszottunk, jó ellenfél volt! Az elején, főleg az első negyedben nagyon összezavartak minket az egészpályás letámadásukkal, nem olyan ritmusban támadtunk, ahogy szerettük volna és ahogy szoktunk, ezáltal a védekezés sem mindig úgy működött, és a lepattanókkal sem igazán boldogultunk, amikor a magas centerük volt a pályán. Aztán ahogy telt az idő, egyre jobban megtaláltuk a megoldásokat, akármilyen felállással is voltak. Küzdöttünk, hajtottunk, és ez végül hosszabbításos győzelmet ért nekünk. Nehéz heteken vagyunk túl, több játékos is sérülésből tért vissza és néhányan sérülten vállalták a játékot, de nagyon szerettük volna megnyerni a mérkőzést. Örülök, hogy ez összejött, büszke vagyok a csapatra.

Az U20-as csapat elszenvedte első vereségét a bajnokságban. Rossz kezdés és első negyed (12-19) után egészen az utolsó negyedig hátrányban játszott a Kosársuli, sőt, a DMTK-SZKSE a 31. percben már 17 ponttal is vezetett. Innen óriási zárkózással visszajött egálra a Vásárhely, ám az utolsó szó a vendégek játékosáé, Fossong Awungé volt. Az 59-57-es vereségből a legeredményesebb vásárhelyi Ocskó lett a 14 pontjával.

Folytatás egy hét múlva, október 27-én a Tiszaújváros otthonában.

HódmezővásárhelykosárlabdaVásárhelyi Kosársuli