Holnaptól utalják a hőségpénzt a MÁV-Volán dolgozóinak

Lázár János még július végén jelentette be, hogy hőségpénzt kapnak a MÁV csoport fizikai munkát végző munkatársai, akik forróság ide, lepusztult géppark oda, mégis mozgásban tartják az országot. Ezt a kört később kibővítették. A jutalmat holnap kapják meg az érintettek.

Több mint 33 ezer fizikai munkát végző MÁV munkatárs nettó 200 ezer forintot kap, egyszeri, SZÉP-kártyára utalt összeg formájában – számolt be róla a miniszter nemrég. Lázár friss posztjában azt írta, a meghatározott munkakörökben augusztus 12-én, hétfőn kezdődik a 200 ezer forintnyi hőségpénzek SZÉP-kártyára utalása.

Utánuk következhet az az 1500 és 500 további munkakörbe tartozó munkavállaló, akinek a kiegészítő juttatását a szakszervezetek visszajelzése után hagyta jóvá. Lázár hozzátette: újabb hőhullám közelít, így nemcsak utólag, de előre is köszöni a MÁV-Volán-csoport frontvonalban szolgálatot teljesítő munkavállalóinak, hogy ,,a múltból örökölt elöregedett járműpark és a hőségnek különösen kitett, felújítást igénylő pályahálózat ellenére is mozgásban tartják Magyarországot.”

Építési és Közlekedési MinisztériumhőségjegyellenőrkarbantartókLázár JánosMávMÁV-Volán csoportmozdonyvezetőkSZÉP-kártya