Holnap ünnepnap szerint járnak a vonatok

A nemzeti ünnep alkalmából változik a közlekedési rend. Október 23-án, szerdán az ünnepnapi menetrend érvényes a vasúton. A helyközi buszjáratok munkaszüneti napi menetrend szerint közlekednek – közölte a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága.

A társaság felhívja rá a figyelmet, a lehetőségekhez képest a helyjegyek elővételi vásárlásától függően a Budapest–Cegléd–Szeged viszonylatú Napfény vonatokat több kocsival indítják el. Lehetőség szerint további kocsikat is forgalomba állítanak a tervezetten felül, ha az utasforgalom alakulása ezt megkívánja és a rendelkezésre álló járművek mennyisége ezt lehetővé teszi.

Az Elvirán már figyelhető az adott vonat ülőhely-foglaltsága a helyjegy eladások alapján, így az utasok választhatnak elegendő ülőhellyel közlekedő (InterCity, railjet xpress) vonatokat – írták.

Az autóbuszjáratok október 23-án a munkaszüneti napon érvényes menetrend szerint közlekednek. Az áruházak és bevásárlóközpontok zárva tartanak, ezért az ezeket érintő járatok az ünnepnapi menetrendjük szerint indulnak.

MÁVoktóber 23.ünnepi menetrendVolánbusz