Holnap ül össze utoljára a régi közgyűlés

Szeptember 17-én kedden ül össze utolsó alkalommal Vásárhely önkormányzatának 2019-ben megválasztott közgyűlése rendes ülés keretében. A nyári szüntet után nagyon sok megtárgyalandó téma lesz, többek között a civil- és sportszervezetek támogatásának második fordulójáról is most döntenek, ahogyan a már belengetett, infláció miatti díjemelésekről is határozni fognak.

Két és félhónapos nyári szünet után kedden 9 órától ül össze Hódmezővásárhely közgyűlése, mostani 2019-ben megválasztott összetételében – rendes ülés keretében – ezúttal utoljára.

Sok közérdeklődésre számot tartó téma tárgyalása várható, például dönteni a civil- és sporttámogatások második körében támogatandó szervezetekről, egy testvérvárosi együttműködésről szóló pályázat beadásáról, de határozatot készülnek hozni arról is, hogy felszólítják az Ótemplomi Református Egyházközséget az önkormányzattal szembeni igénypereinek megszüntetésére – erről hamarosan bővebb cikkben is írunk.

Várhatóan döntések születnek majd a már belengetett, inflációkövető díjemelésekről is, napirenden lesz a parkolási díj, a Nyugdíjas Lakópark és a Kapcsolat Központ térítési díja, illetve a gyermekétkeztetés díjának emelése is, azzal az indokkal, hogy mindezeket két éve nem emelte az önkormányzat, mialatt ugyanebben az időszakban jelentősen nőtt a fogyasztói árindex, vagyis az infláció.

közgyűlésönkormányzatVásárhelyvásárhelyi hírek