Holnap Szegeden futárok tüntetnek a KATA és a rezsi módosítása ellen és a jogbiztonság mellett

Hétfőn 18 órakor a Kormányhivatal elé szerveztek tüntetést a futárok, tiltakozva a KATA módosítása, ahogy ők fogalmaznak, a rezsi-robbantás ellen, és a jogbiztonság mellett. A futárok Facebook csoportukban egyébként hangsúlyozzák, pártpolitika mentesen szeretnének tiltakozni.

A KATA beszántása és a rezsi-robbantás számos szakmát és életet ellehetetlenít, a futárokat épp úgy, mint a maszek kertészt, takarítónőt, vagy a másodállásban fordító tanárnőt. Ez különösen azért pofátlan, mert a helyreállítási alapból pont azon a napon kapott az ország 200 milliárdot a kisvállalkozásoknak, azaz a TI megsegítésetekre, amikor bejelentették ezt. A rezsi-robbantás pedig irreális „átlagot” húzott meg, amelyet milliók fognak átlépni és ők tízezres extra számlákat fognak kapni.

Ezzel a felhívással hirdetnek holnap biciklis és motoros futárok tüntetést a Kormányhivatal elé. A szervezésben, pontosabban a rendőrségi bejelentésben a Kétfarkú Kutya Párt nyújtott segítséget, de maga a rendezvény mentes a pártpolitikától, hangsúlyozták.

Olyannyira, hogy országos szinten azt írják, hogy nem fogják tűrni, ha politikai pártok és tagjaik próbálják azt kihasználni a saját javaikra. Nem akarnak pártok zászlói, beszédei, jelképei és szlogenei alatt vonulni. Azt teszik hozzá, hogy megvolt az esély a 12 év alatt, hogy legalább azt elérjék, hogy ilyen abszurd módosításokat ne lehessen szó szerint egyik napról a másikra elfogadni. Nem Sikerült! Itt az ideje, hogy a NÉP a saját kezébe vegye a saját sorsát.

futárokkatarezsicsökkentésSzegedTüntetés