Hollik szerint Márki-Zay nem rögzítette volna az üzemanyagárakat

Miután az ellenzék hetekig mondta a kormánynak, hogy kezdjen valamit az elszálló üzemanyagárakkal, végül bejelentették, hogy holnaptól 480 forint lesz a 95-ös és a gázolaj. A Fidesz kommunikációs igazgatója ma reggel arról beszélt a rádióban, hogy Márki-Zay Péter nem rögzítette volna az üzemanyagok árát.

A Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában Hollik István kifejtette, hogy kiegészítették a rezsicsökkentést azzal, hogy 480 forinton befagyasztották az üzemanyagárakat. Itt megjegyezte, hogy Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt világossá tette, mi a baloldal energiapolitikája: a piaci árakat rá kell engedni a magyar emberekre, úgy kell energiahatékonynak lenni, hogy az emberek kevesebbet fogyasztanak.

Ha rajtuk múlt volna, a jövő héten a benzinár nem csökkenne 480 forintra – tette hozzá a Fidesz szóvivője. Hollik István szerint a rezsicsökkentés az elmúlt öt évben bebizonyította, hogy a hatósági árazás működik.

Mint arról beszámoltunk, lehet hogy veszteség lesz a kutatnak kinyitni, de akiknek az elmúlt 3 hónapban volt engedélyük benzin, vagy gázolaj forgalmazására, annak a következő 3 hónapban is működnie kell, nem lehet rövidebb a nyitvatartás, vagy zárhatnak be.

Hollik IstvánKossuth RádióMárki-Zay Péterüzemanyagár