Hódmezővásárhelyről és Mártélyról érkeztek szállítmányok Lvivbe (Lembergbe)

Tegnap hazaérkezett Lembergből (Lviv) az a közel 120 millió forint értékű segélyszállítmányt Ukrajnába juttató konvoj, amelynek két hódmezővásárhelyi és egy mártélyi tagja is volt.

A 12 tehergépjárműből álló szállítmány kijuttatásában 16 személy vett részt közvetlenül és a magyarországi szervezést rajtuk kívül 50 további magánszemély végezte. A segélyszállítmányt Lembergben a kijevi magyar nagykövet, Íjgyártó István, valamint a Lembergi Magyar Szövetség vezetője, Szarvas Gábor jelenlétében pakolták le egy védett raktárba.

A küldemény célja, áll a tájékoztatóban, a háborúval érintett területeken szükséget szenvedők közvetlen támogatása, tehát Lembergből közvetlenül a legrászorultabb magánszemélyekhez és egészségügyi intézményekhez fog eljutni az a nagy mennyiségű gyógyszer, fertőtlenítőszer, víztisztító készlet, élelmiszer és tisztálkodó szer, amelyből a háború miatt a keleti országrészben az ukrajnai lakosok a legnagyobb szükséget szenvedik.

Hódmezővásárhelyről és Mártélyról a több magánszemély adományán túl a legnagyobb értékű segélyt a Rosmarin Zrt., a Vásárhelyi Róna Kft. és a Domino Patika biztosította.

karitatívLembergLvivorosz-ukrán háborúsegélyszállítmány