Hódmezővásárhelyi Tankerület: biztosítva van az iskolabusz működése

Hónapokig kérdés volt, hogyan működik majd az iskolabusz szolgáltatás Vásárhely környékén. A tankerületi központ nem árulta el, kivel szerződtek le. Tegnap közölték, szeptember elsejétől ,,a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ minden jogosult diáknak biztosítja iskolába jutást és a hazaérkezést.”

Júniusban számoltunk be arról, hogy Hódmezővásárhelyre öt útvonalon szállítanák be az általános iskolás diákokat, de a szolgáltatásra kiírt közbeszerzés eredménytelenül zárult, mert a helyi tankerületi központ rendelkezésére álló anyagi fedezet összege nem elegendő a szerződés megkötéséhez. Egy hónappal később új közbeszerzést írtak ki, itt már biztonsági övekkel fel nem szerelt, öregebb járművekkel is beérték volna. Később kiderült, a ,,rendelkezésére álló anyagi fedezet összege nem elegendő a szerződés megkötéséhez”, pedig az eleki Kloki-Trans Kft-től és a Volánbusz Zrt-től is kaptak ajánlatot. Augusztus végén megkérdeztük a tankerületet, végül mi alapján választották ki a feladatot ellátó vállalkozást, és az mennyiért végzi el a szolgáltatást? Megkeresésünkre nem válaszoltak, de még Mártély polgármestere sem tudta augusztus 26-án, hogy ki hozza a gyerekeket Vásárhelyre.

A tanulók szállításával augusztus 31-én adott ki közleményt a tankerület. Azt írták: ,,2021. szeptember 1. napjától a Hódmezővásárhelyi járást érintő útvonalakon – Hódmezővásárhelyre a külterületekről és a Fábiánsebestyénre Árpádhalomról, Gádorosról és Eperjesről – az eddigi megállókból a szokott időben veszik fel a diákokat és viszik az oktatási intézményekbe a tanulószállítást végző autóbuszok. A részletes menetrendet és a megállás időpontjait az intézmények az e-Kréta felületen küldik meg az érintetteknek a mai napon.”

A Csongrádi, Szentesi és Makói járásban a többi útvonalon továbbra is a Tankerületi Központ biztosítja az érintett diákoknak a buszbérletet, így az ő esetükben nincs változás.

Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központiskolabusztankerület