Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete: 20 cicát sikerült most sterilizálni

Újabb húsz cicát sterilizáltak Hódmezővásárhelyen a Susy Utzinger Stiftung für Tierschutz – SUST svájci partnerszervezet által finanszírozott, utcai cicák ivartalanítására szánt támogatásból.

Azt valljuk, hogy az igazi mentés a megelőzés, így a programot folytatjuk! Szeretnénk minél több bársonytalpút kiivartalaníttatni, mivel milliós nagyságrendre tehető ma a kóbor cicák létszáma. Sajnos
sokan közülük betegek. A szaporulatok magas számát és az állatok szenvedését célunk megelőzni a műtéttel -írja a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete a sajtóközleményében.

Az etetők és a helyi állatbarátok valamint az aktivisták most is nagy segítségükre voltak a projektben. Javarészt nőstény cicák kerültek a műtőasztalra és alapos vizsgálatnak is lettek kitéve.

Nagyon sokat köszönhetünk partnerszervezetünknek és a KoviDoki Állatorvosi Rendelőnek, akik teljes mellszélességgel támogatják és segítik az állatvédelmi missziónkat a városban – Dr. Kovács István szakállatorvos minden állatot a legnagyobb empátiával lát el -teszik hozzá.

Az etetők, aktivisták az ivartalanítási programra az elnok@hmvhelyiallatvedok.eu címen keresztül jelentkezhetnek.

cicaHódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületeivartalanítás