Hódmezővásárhelyi a világ első „Rubik-kocka” dinnyéje

Pap Robi idén is hatalmasat alkotott dinnyéből. Az elmúlt években kocka, dobókocka, most pedig „Rubik-kocka dinnyét készített, úgy tudni, a világon elsőként. A hódmezővásárhelyi termelő mindig várja a vásárlókat valami különlegességgel, és persze folyamatosan a megszokott minőségű nyári dinnyével.

Benne járunk a dinnyeszezonban, a piacon már elérhető a sárga és a görögdinnye is. A dinnyetermesztők közepes erősségű szezonra számítanak, ez a leszedhető dinnye mennyiségében nyilvánul majd meg. Szerencsére ez nem megy a dinnye minőségének a rovására, főleg olyan termelőknél, akik minden mozzanatra odafigyelnek.

Esőhiánnyal küszködtünk az idén, ám szerencsére a jégeső elmaradt. Ez nagy pozitívum, de így is hiába locsoltunk az eső elmaradt. A dinnyét mondhatjuk sok odafigyelést igénylő gyümölcsnek, kezdve onnan, hogy mi nem tök alanyra oltott dinnyével dolgozunk, mert nekünk a minőség a legfontosabb és számít, hogy mit hallunk vissza a vevőinktől. A tökre oltott dinnyének nagyobb a hozama, de esetleg rosszabb lehet az íze a vásárlók szerint

-tudjuk meg Pap Róbert őstermelőtől.

A dinnyeszezon augusztus közepéig szokott tartani összességében a Dél-Alföldön, de volt már olyan, hogy szeptemberben is árultak. Jelenleg a sárgadinnye szezon jelenleg a közepe környékén tart, a görögdinnyéből pedig még bőven vásárolhatunk.

A nagy meleg nem volt annyira jó hatással a dinnyére, de szerencsére mindent meg tudtunk tenni a finom íz érdekében. Az erős napsütés kifakíthatja a dinnye színét, de mi több óvintézkedést is teszünk az időjárás viszontagságaival szemben. Nálunk alagutas rendszerben vannak termelve a dinnyék, kapnak palántálásnál egy alagutasszerű borítást

-teszi hozzá.

Pap Robiék standja a piacon található, de az őstermelő figyelmeztet is, hogy ne szupermarketből vásároljunk dinnyét, ha ízletes, lédús, tápláló desszertet szeretnék a legmelegebb órákban, mert az ilyen termékeknél a vásárlók szerint rosszabb íz tapasztalható, ők pedig nap mint nap találkoznak a vevőkkel.

Hogy a sárgadinnye, görögdinnye mellett Robi Rubik- kocka dinnyéjét mikor lehet majd megvásárolni, azt még egyelőre homály fedi, de szemet gyönyörködtető látvány, ez biztos.

dinnyeHódmezővásárhelyPap Róberttermelővásárhelyi dinnye