Hódmezővásárhelyen őrzi a legtöbb régiónkban talált tárgyat a MÁV

Jelentősen nőtt a MÁV járatokon felejtett tárgyak száma, mióta elindult a tram-train Szeged és Hódmezővásárhely között. Biber Anett az állami közlekedési cég szóvivője elmondta, hogy a vasútvillamos elindulása óta 20 százalékkal nőtt az elhagyott holmik száma a vásárhelyi nagyállomás raktárában.

Régiónkban három olyan vasútállomás van, ahol összegyűjtik a MÁV járatain hagyott személyes tárgyakat. Békéscsaba és Szeged mellett a hódmezővásárhelyi nagyállomás épületében is van egy olyan raktár, ahol elhelyezik a talált holmikat. Kérésünkre Biber Anett, a közlekedési társaság szóvivője összegyűjtötte, mennyi tárgy vár a gazdái jelentkezésére a három állomáson. Eszerint Hódmezővásárhelyen jelenleg 130, Szegeden 105, Békéscsabán pedig 101 elveszett holmit tárolnak.

A szóvivő hozzátette: Arról nincs külön nyilvántartásuk, mely tárgyakat találták vonaton, vagy valamelyik állomáson, esetleg a tram-train járatain. Az viszont egyértelmű, hogy a Szeged és Hódmezővásárhely között közlekedő vasútvillamos elindulásával jelentősen nőtt az elhagyott tárgyak száma a régióban, így egy év alatt 20 százalékkal több a vásárhelyi állomás raktárában tárolt kallódó holmik száma. Extrém esetekről nem tud a szóvivő, így például a járaton felejtett élő állatot még nem vittek be az állomás információs irodájába. Leginkább esernyőt, kiskabátot, táskát, szatyrot hagynak a járatokon az utasok, de néhány telefon is megfordult már a raktárban, igaz ezekért mindig jelentkeztek a tulajdonosaik.

Ha elhagyunk valamit a MÁV járatain, esetleg megtaláljuk más személyes holmiját, akkor a legegyszerűbb felhívni a MÁV ügyfélszolgálatát 06-1-3494949-es telefonszámon. Ott néhány információ alapján beazonosítják a tárgyat, és a tulajdonos elmehet érte. Érdemes mihamarabb utánajárni, hogy megtalálták-e a táskánkat, esernyőnket, kabátunkat, vagy sapkánkat, mert 90 nap után a MÁV megsemmisíti azokat, ha addig senki sem jelentkezett értük.

HódmezővásárhelyMÁVSzegedtalálttárgytram-train