Hódmezővásárhelyen 76 diákkal indult a tanév a honvéd középiskolában

A felvételi eljárás folyamán közel ötszörös volt a túljelentkezés, így a 2023/2024-es tanévet 205 fő növendékkel kezdjük meg Debrecenben. Hódmezővásárhelyen 76, Szolnokon 46, Nyíregyházán pedig 67 honvéd középiskolás illetve honvéd kollégista kezdi meg a tanévet – fogalmazott a tanévnyitón Kovács István alezredes, a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium igazgatója.

Beszédében kiemelte: új kadétaik túl vannak a nyári beillesztő táboron, megismerkedtek egymással, hordhatták a formaruhát. Ám ezzel még koránt sincs vége a beilleszkedésnek, az még csak most kezdődik igazán. Eddig csupán egy röpke ízelítőt kaptak abból, hogy milyen is a kadétok élete, ám most búcsút intenek a családtagjaiknak és beköltöznek kollégiumukba, második otthonukba.

Nem csak igazgatóként, hanem édesapaként is szeretném biztosítani Önöket, hogy a szülői házzal teljesen együttműködve, egymást segítve viseljük gyermekeik gondját, és vezetjük őket azon az úton melynek során fizikailag és lelkileg is erős, a haza iránt elkötelezett fiatalokká válnak

– mondta a szülőknek az igazgató.

Beszélt arról is, itt nem csak követelményeket támasztanak a növendékeikkel szemben, de jóval többet is adnak mint egy hagyományos középiskola: kiemelt ösztöndíjat, szeptember 1-től térítésmentes étkezést, formaruhát is.

Csütörtökön az intézmény igazgatója, Kovács István alezredes, valamint Almási-Rab László alezredes, a HM Honvédelmi Nevelési Főosztály vezetője Hódmezővásárhelyen köszöntötte a nyári szünet után visszaérkezett, illetve az új, 9. osztályos kadétokat, valamint szüleiket és megjelent vendégeiket.

Hódmezővásárhelyhonvéd középiskolaKratochvil Károly Honvéd Középiskola és KollégiumMagyar Honvédségtanévnyitó