Hódmezővásárhely az egyik bástyája a speciális úszásnak

Speciális úszóversenyt rendeztek Monoron. A Hód-Úszó Se hét fiatal úszója közül volt, aki most először lépett versenykörülmények között medencébe. A Speciális Olimpiai Szövetség által rendezett versenyen kölyök, eszközös, illetve a sérültség fokozatának megfelelő kategória is volt.

Hét gyermekkel, ebből hat sajáttal indult el a Hód -Úszó SE edzője a monori speciális versenyen. Rauch Róbert a legtapasztaltabb ebből a csapatból, ő esélyes arra is, hogy Speciális Olimpián szerepeljen. A fiatal úszó Máté Hunor szakértelme alatt fejlődik nap mint nap a vásárhelyi uszodában. Monoron három kategóriában, mindegyik csoportban elindultak:

„A Kölyökfutamnál még valamilyen segítséggel úszik a nebuló. Lehet ez egy lábbólya, egy úszólap, vagy henger, vagy az én személyem, aki vagy ritmust ad, vagy segít megoldani a feladatot.”

-mondta Fekete István, úszóedző.

A másik két kategóriában már azok a gyerekek szerepeltek, akik egyedül is vízbe mernek menni. A díjazás sem maradt el, 17 aranyérmet, 5 ezüstérmet, és néhány bronzérmet is hoztak haza:

„ A Speciális Olimpiai Szövetség egyik jelmondata, hogy mindenki győztes. Ez gyakorlatilag azt jelkenti, hogy diízionálás történik, saját súlycsoportban, saját képességeikhez képest csobbannak a vízbe. A díjazás most is megtörtént, nagyon szép érmek formájában.”

-teszi hozzá az edző.

Fekete István szerint Hódmezővásárhely az egyik bástyája a speciális úszásnak és a para úszásnak. Nem csak versenyzőket, de terápiás céllal érkezőket is foglalkoztatnak. A Hód-Úszó edzője a napokban megkapta licencét, azért mert elvégezte a Magyar Úszószövetség Akkreditált képzését, ami azt is jelenti, hogy felkészülten, a szövetség alapelveit követve foglalkozik a gyerekekkel.

Hód Úszó SEHódmezővásárhelyspeciálisúszás