Hivatalosan is elhagyta a pártot az MSZP legsikeresebb polgármestere

Egyetért a 2RK-val a lokális pártpolitizálás kérdésében, ezért hagyja hátra a jobb napokat is látott pártot a polgármester, aki szerint nem jelent komoly veszteséget az szocialista pártnak az ő távozása.

Egy hónappal azután, hogy bejelentette kilépési szándékát, a múlt héten be is adta írásos lemondási nyilatkozatát és kilépett az MSZ-ből Őrsi Gergely, a II. kerület majd’ hetven százalékos aránnyal újraválasztott polgármestere. A politikus az Indexnek elmondta, hogy szerinte az önkormányzati munkában nincs helye a pártpolitikának. „2019 óta, amióta polgármester vagyok, nem írtam le pártnevet, nem politizáltam pártpolitikusként. Az elveim és a korábban vallott értékeim megmaradnak” – foglalta össze a hírportálnak Őrsi Gergely.

Az Index kérdésére megjegyezte, hogy abban egyetért Vona Gábor Második Reformkor Pártjával, hogy az önkormányzatokból ki kellene vonni a pártokat, mivel a települések szintjén inkább hátrányt és konfliktust jelent a pártpolitika.

Elmondása szerint a tagságból sok járulékos haszna nem származott, a kampányához anyagi támogatást nem pedig kapott. Hozzátette, kilépése nem a párt elleni demonstratív kritika. Szerinte az MSZP számára nem nagy vérveszteség az ő távozása, mert nem vállalt fontos szerepet a pártban.

Véleménye szerint az MSZP szempontjából nem okozott jelentős veszteséget az, hogy ő eltávolodott a párttól, mivel korábban sem vállalt a párton belül fontos szerepet. Őrsi Gergely kilépésével az MSZP-nek három regnáló polgármestere maradt Budapesten, október elsejétől – Horváth Csaba zuglói távozását követően – azonban csak kettő: Gajda Péter Kispesten és Tóth József a XIII. kerületben.

II. KerületkilépésMSZPŐrsi Gergelypolgármester