Hivatalosan holnap kezdődik a kampány

Február 12-én kezdődik hivatalosan a választási kampány, holnaptól gyűjthetik az ajánlásokat azok, akik indulni szeretnének.

Február utolsó napjaiban lehet majd látni, hogy hány egyéni jelölt lesz a szavazólapokon és hány országos lista közül lehet választani. A jelenlegi információk szerint a Csongrád-Csanád megyei négyes körzetben Lázár János (Fidesz), Márki-Zay Péter (Egységben Magyarországért), Veres Csaba (Mi Hazánk) és Kis József (Kétfarkú Kutyapárt) indul.

8,2 millióan szavazhatnak majd, közülük több százezer fiatal most voksolhat először. Február 11-ig minden választópolgárt értesítenek a névjegyzékbe való felvételről. Aki nem kapja meg a Nemzeti Választási Iroda levelét, az a helyi jegyzőnél kérheti.

Most is több mint 420 ezer külhoni magyar szavazhat. Voksolhatnak a külföldön tartózkodók is, összesen 146 külképviseleten.

A választás egyfordulós, mindenki szavazhat egyéni képviselő-jelöltre, és országos pártlistára. Egyénileg 106, a párt-, illetve nemzetiségi listáról 93 képviselő szerezhet mandátumot. Aki nem tud otthonról kimozdulni, ezúttal is kérhet mozgóurnát.

kampányországgyűlési választás