Hivatali vesztegetéssel gyanúsítják az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkárát – lemondott pozíciójáról

A Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő ügyben annak gyanúja merült fel, hogy Völner Pál a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől hosszabb időn keresztül, rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forintot kapott. Völner hangsúlyozza ártatlanságát. Hivatali vesztegetés bűntettével és más bűncselekménnyel gyanúsítják az államtitkárt, akinek egyébként emellett kiemelt szerepe lehet a Pegasus ügyben is, de a mentelmi jogát nem emiatt kívánják megvonni.

Polt Péter legfőbb ügyész a hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő nyomozás eredményeként indítványt tett az Országgyűlés elnökénél Völner Pál országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére, írja a 24.hu.

Völner Pál az Igazságügyi Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkára.

A legfőbb ügyészség közleménye szerint Völner Pál a gyanú szerint a jogtalan előny ellentételezéseként – felügyeleti, hatósági, igazgatási jogkörével visszaélve – vállalta, hogy konkrét ügyeket intéz, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke kérésének megfelelően.

A nyomozás természetesen az elnök ellen is folyamatban van, állítólag hozzá kapcsolódó ingatlanokat is zár alá vettek, de ennek részleteiről sokáig nem akartak nyilatkozni az ügyészségtől.

Völner Pál később közleményt adott ki, melyben hangsúlyozta, hogy nem követett el bűncselekményt, államtitkári és miniszteri biztosi feladatait tisztességesen és a törvényeknek megfelelően végezte, azonban vállalja az ügy politikai következményeit és a mai nappal lemond államtitkári posztjáról.

államtitkárbüntető eljárásbüntetőügyLegfőbb Ügyészségmentelmi jogVölner Pál