Hiteles alternatívát kíván adni az MMM – nem fogják támogatni a DK jelöltjeit

Ezt szentgotthárdi sajtótájékoztatóján jelentette be a Mindenki Magyarországa Mozgalom. Elmondásuk szerint az Orbán-rendszer leváltásához a hiteles alternatíva mellett az kell, hogy a kormánypártok hazugságai minden választókerületbe eljussanak. Elmondták azt is, hogy a következő időközi választásokon nem fogják támogatni a DK jelöltjeit, elmondásuk szerint tisztességtelen magatartásuk miatt.

Döntésüket azzal indokolták, hogy a DK-s jelöltek többször is ráindultak ellenzékiekre, megállapodásuk ellenére. Példaként a 16. kerületi választást írta. Azt is mondta, hogy április 3-án Gyurcsány Ferencék nem akarták leváltani Orbán Viktort, mert sem anyagilag, sem emberekkel nem járult hozzá a kormányváltáshoz, sőt ezeket kifejezetten akadályozta, mondta.

Azt is közölték, az MMM teljesíti az ellenzéki összefogásból eredő és adódó kötelezettségét.

A fő céljuk, ahogy mondták, az Orbán-rezsim leváltása, amihez fő céljuk mostantól a hiteles alternatíva felépítése, és hogy a kormánypártok hazugságai mindenhova eljussanak.

A Demokratikus Koalíció egy közleményt juttatott el a HVG-hez, amelyben azt írják: ,,Hódmezővásárhely polgármesterével szívesen beszélgetünk Hódmezővásárhely ügyeiről, de csak arról, ugyanis korábbi országos politikai szerepvállalása és megszólalásai minden idők legnagyobb fideszes kétharmadához vezettek.”

A teljes sajtótájékoztató megtekinthető itt:

Fotó: Márki-Zay Péter Facebook

Demokratikus KoalícióMárki-Zay PéterMindenki Magyarországa MozgalomMMM