Hiába győzte le Hosszú Katinkát, nem úszhat a budapesti vb-n Ugrai Panna

A Hód Úszó SE 2004-es születésű sportolója 100 méter pillangón nyert országos bajnokságot, mégsem kap lehetőséget a felnőtt válogatottban az év legnagyobb versenyén.

– Hatalmas élmény volt a szombati nap, sokáig dolgozott bennem utána az adrenalin. A családom itthon várt, hajnalig beszélgettünk arról, hogy mi is történt velem. Úsztam már Katinkáék ellen, de most győztem először – nyilatkozta Ugrai Panna a Borsnak.

A Mindszenten élő tehetség az időeredménye alapján nem került be a világbajnoki keretbe.

– A hazai vébé nagy esély lett volna, de lesznek nyáron korosztályos versenyek, illetve a felnőtt Európa-bajnokság, ahol még van esélyem részt venni. Hosszabb távú terveim persze vannak, így például a párizsi olimpia. Ott már reális esélyem lehet, hogy elinduljak – tette hozzá.

Máté Hunor szerint is tanítványáé lehet a jövő.

– Sajnos a válogatási elvek miatt nem sikerült a világbajnoki kerettagság, emiatt a bajnokság első napjaiban Panna feszültebb is volt. A vége azonban szép lett, s tekintve, hogy tehetséges úszóról van szó, a jövőben nagy világversenyekre is odaérhet – bizakodott a szakember.

Máté Hunor arra is büszke lehet, hogy a Hód Úszó SE versenyzői történelmi viadalon vannak túl, két aranyat is szereztek. Sőt, az 50 méter mellen diadalmaskodó Gál Olivér bekerült a világbajnoki keretbe is. 

– Hatalmas öröm ez nekünk, mivel egy viszonylag kisebb klubként vettünk részt a bajnokságon. Az biztos, hogy húsz év óta nem zártunk ilyen jól – mondta a lapnak a magyar bajnokok edzője.

Hód Úszó SEMagyar Válogatottországos bajnokságúszásvilágbajnokság