HFC: újabb győzelem – jöhet a meccs az ezüstéremért

Vasárnap lejátszotta utolsó hazai bajnoki mérkőzését a Hódmezővásárhelyi FC labdarúgó csapata. Az eredmények jó és szerencsés alakulása miatt jövő héten a 2. hely megszerzéséért léphetnek pályára.

A mérkőzés tétje, amiért tehetett a HFC, az a bajnoki bronzérem bebiztosítása volt az NB III. Délkeleti csoportjában. A csapat ugyanis két fordulóval a vége előtt 5 ponttal vezetett a 4. helyezett Kőrösladány előtt, akik ráadásul a listavezető Békéscsabát fogadták.

Aztán vasárnap kora délután az is kiderült, hogy egy HFC győzelem a BKV Előre még ennél többet jelentene, ugyanis a második helyen álló ESMTK kikapott a Vasas II-től.

Az első félidőben a vendégek előtt adódtak nagyobb lehetőségek, egy szöglet után Deczki Máténak kellett nagyot hárítani, majd a 32. percben került óriási ziccerbe a vendég csapat, ám középről, a tizenhatoson belülről fölé vágták a labdát.

A második játékrészben növelte a nyomást a hazai együttes. A 77. percben pedig egy szabadrúgás után, amelyet a csereként beállt Rabecz Valter még a kapufára rúgott, a felső lécről kipattanó labdát a szintén csere Pleszkán Tibor fejelte a hálóba. 1-0.

Ezután, bár próbálta a BKV Előre nyomás alá helyezni a vásárhelyieket, ez csak rövid időre sikerólt, így megszületett a győzelem. Ami azt is jelenti, hogy bár megfogyatkozva, hiszen a hosszabbítás perceiben például a csapatkapitány Dóra Donát begyűjtötte az 5. sárgalapját, ami azt jelenti, hogy ki kell hagynia az utolsó összecsapást, de amely összecsapás HFC győzelem esetén a 2. helyre repíthetné a vásárhelyi alakulatot. Hiszen a HFC éppen az ESMTK csapatához utazik a fővárosba.

HFClabdarúgásNB III